Naujiena Lietuvoje! MiOXSYS – naujas oksidacinės pažaidos spermoje tyrimas jau Vaisingumo Centre!

MiOXSYS – tai greitas in vitro diagnostinis spermos tyrimas, kuris remiasi elektrochemine technologija ir nustato kokybinius statinio oksidacijos-redukcijos potencialo (sORP) parametrus (milivoltai, mV) žmogaus spermoje ko pasekoje yra įvertinama oksidacinė biologinių mėginių pažaida. Tai pats tiksliausias, lengviausiai ir greičiausiai atliekamas oksidacinės pažaidos tyrimas rinkoje šiandien.

Oksidacinio streso svarba ir neigiama įtaka vyrų vaisingumui yra įrodyta daugybės studijų. 25%-40% visų vyrų nevaisingumo atvejų yra identifikuojami kaip idiopatinės kilmės ir yra susiję su oksidacinio streso sukelta pažaida. Todėl norint užtikrinti tinkamą ir efektyvų gydymą būtina atlikti ne tik standartinį spermos parametrų testą, bet ir ištirti ir įvertinti oksidacinę pažaidą spermoje.

miox

MiOXSYS sistema

 

Paskirtis

Sistemos MiOXSYS atliekamas greitas in vitro spermos diagnostinis kokybinis tyrimas skirtas profesionaliam naudojimui, siekiant įvertinti vyrų spermos kokybę, kai atliekami jų vaisingumo tyrimai. Tai pagalbinis tyrimas, atliekamas akademinėje aplinkoje, ligoninėse, kontrolinėse laboratorijose, klinikinėmis sąlygomis, kartu vertinant PSO nustatytus spermos rodiklius (ejakuliato kiekis, spermos koncentracija, bendras spermatozoidų skaičius, bendras judrumas, progresuojantis judrumas ir morfologija). Įvertinus oksidacinę pažaidą spermoje yra parenkamas atitinkamas gydymas pacientams.

MiOXSYS tyrimo santrauka ir paaiškinimai

Oksidacinė pažaida atspindi pusiausvyros sutrikimą tarp reaktyviojo deguonies rūšių bei kitų oksidantų sisteminių apraiškų ir biologinės sistemos gebėjimo juos nukenksminti arba ištaisyti padarytą žalą. Normalios redukcijos-oksidacijos eigos ląstelėse sutrikdymas gali turėti toksinį poveikį, pavyzdžiui, sukelti baltymų oksidaciją, riebalų peroksidaciją bei DNR fragmentaciją (2 pav.).

Statinis oksidacijos-redukcijos potencialas (sORP) apibūdinamas kaip bendrojo oksidacinio aktyvumo (t.y. reaktyviojo deguonies rūšys (ROS), oksiduoti tioliai, superoksidų radikalai, hidroksilinti radikalai, vandenilio peroksidas, azoto oksidas, peroksinitritas, antriniai metalų jonai, kt.) ir bendrojo redukcinio aktyvumo (t.y. laisvieji tioliai, askorbatai, α-tokoferolis, β-karotenai, šlapimo rūgštis, kt.) integruotas rodiklis. Todėl sistemos MiOXSYS jutiklio sORP pagalba galima stebėti biologinio mėginio, tokio kaip sperma, oksidacinės bei redukcinės pažaidos apimtis (oksidacijos-redukcijos pusiausvyrą).

Sistema MiOXSYS patogiai ir greitai nustato statinio oksidacijos-redukcijos potencialo (sORP) parametrus ir pateikia oksidacinės pažaidos įvertinimą. Žmogaus spermos mėginio oksidacinė pažaida lyginant su redukcine pažaida matuojama sistemos MiOXSYS sORP elektrodu. MiOXSYS tyrimai yra pagalbinė spermos kokybės vertinimo priemonė ir turi būti interpretuojami standartinių spermos tyrimų (ejakuliato kiekis, spermos koncentracija, bendras spermatozoidų skaičius, bendras judrumas, progresuojantis judrumas ir morfologija) kontekste.

MiOXSYS tyrimas papildo standartinius spermos tyrimus, tokius kaip spermatozoidų judrumo ar spermos koncentracijos nustatymas. MiOXSYS tyrimas nustato statinį oksidacijos-redukcijos potencialą (sORP) ir pateikia greitą ir visybinį oksidacinės pažaidos įvertinimą. Iki šiol atlikti tyrimai parodė atvirkščią priklausomybę tarp reaktyviojo deguonies rūšių (ROS), spermos koncentracijos ir judrumo bei kiekio1-3; tačiau ROS yra tik vienas iš oksidacinės pažaidos veiksnių, kurį gali būti sudėtinga įvertinti.

Spermos baltymų tyrimai atskleidžia dvejopus, tiek oksidantų, tiek antioksidantų, pokyčius. MiOXSYS tyrimo pranašumas tame, kad jis atsižvelgia ir į oksidantų, ir į antioksidantų aktyvumą ir pateikia visuotiną oksidacinės pažaidos įvertinimą be mėginio paruošimo.

Oksidacinio streso įtaka ir pasekmė

 

mioxc

 

 

Tyrimo principai

Sistema MiOXSYS remiasi elektrochemine technologija, kurioje naudojamas platinos elektrodų jutiklis su Ag/AgCl palyginamąja kiuvete ir galvanostatiniu metodu veikiantis analizatorius, kuris uždaro grandinę. Žmogaus spermos mėginys perkeliamas ant jutiklio, kuris po to įstatomas į analizatorių. Mėginiui leidžiama tekėti aplink veikiantį elektrodą ir užpildyti palyginamąją kiuvetę, tokiu būdu uždarant elektrocheminę grandinę.

Sudrėkus elektrodo paviršiams, kas 0,5 sek. (arba 2 Hz) matuojama įtampa tarp palyginamosios kiuvetės ir veikiančio elektrodo, o skaitiklis yra nustatytas įtampai, kurios pakanka pasiekti 1 nA oksiduojančią srovę. Pateikiamas sORP rodiklis atspindi paskutiniųjų dešimties (10) sekundžių (arba dvidešimtiems (20) matavimų) vidutinį rezultatą (3 pav.). Mėginio tyrimas trunka apie tris (3) minutes.

 

Tyrimo kaina: 80 Eu

Uždaryti

Ačiū.

Netrukus su Jumis susisieksime.

Registruokitės konsultacijai

Darbo laikas